'Sociocratie' geschikt voor een beginnend groepje initiatiefnemers?

Laatst hoorde ik iemand iets vertellen over de overlegvorm "sociocratie". Daarbij zou het er om gaan dat men een besluit neemt op grond van dat niemand er een overwegend bezwaar tegen heeft. Is dat een handige manier van overleg voor een beginnend initiatiefgroepje van 5 zelfbouwers?

Peter Schuttevaar
Peter Schuttevaar
7
| 2 1 2
Gevraagd op 06-02-15 21:57
0
stem
3092 Weergaven

Uw antwoord

Als u op deze vraag wilt reageren of antwoorden dan dient u gebruik te maken van onderstaand opmerkingen hulpmiddel. U kunt uw antwoord later altijd herzien. Het is dus niet nodig - en ook niet wenselijk - dat u een vraag twee keer beantwoordt. Vergeet niet om uw stem uit te brengen - het helpt echt om de beste vragen en antwoorden te selecteren!

Stel een vraag

Blijf geïnformeerd

Over dit forum

Dit forum is voor mensen die (overwegen om) samen met anderen een huis te bouwen. Voor zelfbouwers die samen met anderen sterker willen staan. Doelstelling van Vitha is om 'zelfbouw' van particulieren in coöperatief verband te stimuleren, evenals het coöperatief opdrachtgeverschap richting aannemers, architecten en andere externe partijen.

Dit forum is bedoeld om kennis en ervaring uit te wisselen over de manier waarop de onderlinge samenwerking tussen de zelfbouwers/initiatiefnemers verbeterd kan worden en hoe de samenwerking met externe partijen het beste opgezet kan worden. Uiteraard kunnen ook allerlei technische zaken besproken worden, zoals de bouwtechnologie die men kan kiezen.

Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

1 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 06-02-15 21:57
Gezien: 3092 tijden
Laatst bijgewerkt: 16-03-15 09:20