Hoe krijg ik het onderwijs op Open Source?

Nederlandse onderwijsinstellingen redeneren vaak zo dat studenten dezelfde software aangeboden moeten krijgen als die waar ze later mee komen te werken in de beroepspraktijk. En omdat dat geen opensouce is, dient de onderwijsinstelling zich daar ook ver van te houden. Hoe doorbreek ik deze conservatieve houding? Wat zijn de beste tegenargumenten?

Peter Schuttevaar
Peter Schuttevaar
7
| 2 1 2
Gevraagd op 16-03-15 09:14
0
stem
3236 Weergaven

Uw antwoord

Als u op deze vraag wilt reageren of antwoorden dan dient u gebruik te maken van onderstaand opmerkingen hulpmiddel. U kunt uw antwoord later altijd herzien. Het is dus niet nodig - en ook niet wenselijk - dat u een vraag twee keer beantwoordt. Vergeet niet om uw stem uit te brengen - het helpt echt om de beste vragen en antwoorden te selecteren!

Stel een vraag

Blijf geïnformeerd

Over dit forum

Vitha bechouwd het creëren van Open Source software als een vorm van "organisatie-overstijgende samenwerking" en wil het gebruik van open source software stimuleren. Dit forum is daarom gebaseerd op de doelstelling dat software algemeen bezit moet zijn en voor iedereen toegankelijk gemaakt dient te worden. Wij vragen ons af hoe we de verspreiding en de ondersteuning in gebruik en beheer van Open Source software kunnen bevorderen en zoeken naar methoden, technieken en organisatorische maatregelen die daarbij helpen.

Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

1 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 16-03-15 09:14
Gezien: 3236 tijden
Laatst bijgewerkt: 16-03-15 09:14